ΣΤΟΧΟΙ ΨΗΛΑ ΒΛΕΜΜΑ ΧΑΜΗΛΑ

Το New Europe Greece  είναι η ελληνική έκδοση του ευρωπαϊκού site  neweurope.eu  που κυκλοφορεί στις Βρυξέλες,  στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και σε έντυπη μορφή με μεγάλη απήχηση τα τελευταία 25 χρόνια.

Η έκδοση www.neweurope.gr, συμβολίζει από σήμερα το ξεκίνημα μιας νέας εποχής για την Ελλάδα.

Από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα,  την χώρα έχουν κυβερνήσει η συγκυβερνήσει όλα τα πολιτικά κόμματα από την δημοκρατική αριστερά μέχρι την δημοκρατική δεξιά: Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός της Aριστεράς και της Προόδου, Συνασπισμός και Σύριζα.

Η Ελλάδα έχει πλέον  νέα πλειοψηφία, νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η περίοδος που ανοίγεται μπροστά μας έχει το συγκριτικό πλεονέκτημα μιας Βουλής στην οποία συμμετέχουν, για πρώτη φορά  όλα τα κόμματα που έχουν κυβερνητική εμπειρία.   Που σημαίνει,  έχουν γνώση των αντικειμενικών δυσκολιών,  εντος και εκτός Ελλάδος, αλλά και των κατευθύνσεων και πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν για να ξαναγίνει η Ελλάδα χώρα της κανονικότητας:  Μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ,  χωρίς κανένας πλέον να μπορεί να  αμφισβητήσει  την διεθνή θέση της, αλλά κυρίως την περιφερειακή γεωπολιτική της σημασία. Παράγοντες που την καθιστούν ισχυρή αλλά συγχρόνως και  ευάλωτη σε συμφέροντα τρίτων. Της προκαλούν προβλήματα γειτνίασης και κυρίως της αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα σε πλουτοπαραγωγικές επενδύσεις.

 

Νεα ηγεσια στην Ευρωπη

Το neweurope.gr  είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα διαρθρωμένου  πολιτικού διαλόγου. Ο διαρθρωμένος διάλογος είναι ένα μέσο αμοιβαίας επικοινωνίας μεταξύ των νέων, των πολιτών  και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων προκειμένου να υλοποιηθούν οι προτεραιότητες της  Ελλάδας,  μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας  και να ακουστεί η φωνή των νέων στη διαδικασία διαμόρφωσης μιας νέας  πολιτικής πραγματικότητας για την Ελλάδα.

Το site neweurope.gr αποτελεί χώρο συνάντησης απόψεων,  ενημέρωσης  και ανάλυσης με σκοπό την  προώθηση,  την ενίσχυση της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών και την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Θεματική προτεραιότητα είναι: Να δοθεί η δυνατότητα σε όλους και κυρίως τους νέους να συμμετέχουν  σε μια  νέα, ποικιλόμορφη,  χωρίς αποκλεισμούς  ιστοσελίδα που προωθεί την Ελλάδα και την  Ευρώπη.

Η χώρα  χρειάζεται τη συμβολή της νέας γενιάς  για να ξεπεράσει τις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να  αντιμετωπίσει. Η neweurope.gr  φιλοδοξεί να δώσει στους πολίτες την ευκαιρία να συμμετάσχουν μέσω της έγκυρης  πληροφόρησης και των αναλύσεων στο πολιτικό διάλογο γύρω από τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον έλληνα πολίτη.